htc

В сряда HTC отбеляза най-ниската точка на Тайванската стокова борса в историята си. Спадът е с 5.79% на акция, като всяка вече е на цена от 3.01 долара. Причината за това е продажбата на 25.41 милиона акции в този ден. През месец април HTC обяви приходите си, които бяха паднали с 38.6% в сравнение със същия период за миналата година.

Тайванската компания обяви „стабилни приходи“ за първото тримесечие на 2015 г. с добро търсене на One M9 и новите Desire серии в САЩ и Европа, но изглежда инвеститорите не виждат светло бъдеще за HTC. Масовото разпродаване на акции се случва, след като беше съобщено, че компанията ще трябва да намали поръчките на компоненти с  до30% и планира да изпрати само 3.2 милиона бройки от тазгодишния флагман One M9.

Изглежда проблемите с прегряване при Snapdragon 810, не толкова добрата камера и дизайна не се отразават добре на популярността на One M9, особено в днешния силно конкурентен пазар. HTC вчера обяви още един хай-енд смартфон – One ME със сходен на M9+ и E9+ дизайн, който едва ли ще се отрази много положително на сегашното положение на компанията. Остава да изчакаме и да разберем.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS