Младият руски актьор Антон Йелчин, познат от сагата “Стар Трек” (Star Trek) е починал вчера. TMZ съобщават, че тялото му е било открито от негови приятели около 01:00 часа през нощта, след като той не се появил на репетиция. По-късно новината бе потвърдена и от публициста на актьора. Отиде си само на 27 години…

Йелчин е починал пред дома си в долината Сан Фернандо след като е бил премазан от собствения си автомобил. Предполага се, че колата е била по погрешка оставена на “без скорост” и е притиснала Йелчин към близката пощенска кутия. Според Gizmodo, автомобилът е бил Jeep Grand Cherokee, същият модел като този, който Fiat Chrysler прибраха от улиците по-рано тази година заради проблеми със автоматичната скоростна кутия.

Антон Йелчин емигрира от Русия в САЩ още като малък, след което започва филмова кариера. Познат е на много хора като звезда от филми като “Нощта на ужасите” (Fright Night), “Терминатор: Спасение” (Terminator Salvation), но се прочу с ролята си на Чехов в новите филми “Star Trek”. Продължетието “Star Trek Beyond” е на път да дебютира по кината точно след месец. Неговите колеги изразиха мъката си в Twitter още вчера.

Почивай в мир, Антон!