спирки

За да разчупят малко атмосферата в малкото си селище, жителите на Крумбах, селце в Австрия, са се погрижили автобусните им спирки да изглеждат по един различен и неповторим начин. По принцип спирките на автобусите са нещо, което ползваме всеки ден, но почти никога не му обръщаме внимание, освен ако не изглежда изключително зле. В повечето случаи такива спирки може да се срещнат по нашите земи. Специално у нас почти никой не обръща внимание на тези неща и не дава средства, за да се оправят, а още по-малко пък хората да дадат от собствените си пари.

Не знам какво е вашето мнение за такъв тип проекти, но аз лично бих подпомогнал с каквото мога такава кампания в България. Макар вече над седем години да не ползвам активно градския транспорт, бих искал да виждам все повече и повече такива спирки. Това би могло да направи усещането от возенето в претъпканите автобуси много по-приятно. Ще доставя удоволствие и на окото да виждаш такива красиви съоръжения, докато се разхождаш из града.

[lquote]Дано някоя фирма прочете тази статия, защото идеята си заслужава[/lquote]Като се замисля, това може да е и една много добра възможност за реклама на някоя прохождаща дизайнерска компания. Съвместно с друга, която да набави нужните материали, такива спирки лесно може да се направят, а и общината едва ли ще има нещо против някой друг да й свърши работата. Така с един куршум може да се убият три заека – един път реклама за създателите, един път за кеф на гражданите и още един път, че няма да се чака общината да го направи сама (което никога няма да стане ).

 

… а това е спирка в България