След всички инциденти с Note 7, австралийските авиолинии – Jetstar и Virgin Australia се обръщат с молба към всички свои пътници да не използват техните устройства на борда на самолета.

Забраната идва от самите авиокомпании, все пак те трябва да се грижат за безопасността както на своите клиенти, така и на своите работници.

Притежателите на Note 7 имат право да внасят самите телефони в самолета, но им е забранено да ги използват. Нямат право да ги включват изобщо, камо ли пък да ги зареждат по време на полета.

quantasairlines

Австралийските авиолинии не са единствените, които са притеснени от всички избухващи батерии на Samsung.

Американската федерална авиационна администрация (FAA) също възнамерява да забрани използването на всички Galaxy Note 7 устройства по време на полет. Но за разлика от Австралия, FAA взима предприема много по-драстични мерки:

„Ако устройството е спряно от продажба от самия му производител, то тогава, самолетният екипаж и пътниците не могат да носят батерии или електроники, които съдържат такива батерии в кабината и изобщо в целия самолет, което включва ръчния и чекирания багаж.“

Единствената причина, по която FAA още не е съобщила забраната е, че отмяната на Note 7 още не е напълно официална, защото US Consumer Product Safety Commision (CPSC) още не се е намесила. Когато това стане обаче, нищо няма да може да спре FAA.