YouTube искат да заменят вашата кабелна телевизия завинаги този път.

На събитие днес в Калифорния, компанията обяви, че ще пуска виртуална кабелна телевизия, подобна на Sling TV и DirecTV Now. В общи линии плащате 35 долара на месец и имате достъп до определени серии, предавания и телевизионни програми. Ето какво включва YouTube TV засега:

YouTube-TV-channels

Младите хора искат да гледат телевизия на същото място, на което правят и почти всички останали неща, което има логика. Много по-удобно е директно да си пуснете телевизия на компютъра например, докато го използвате за нещо друго, вместо да пускате и телевизор отделно. Компанията иска да направи нещо, което „работи толкова добре на телефона ви, колкото и на десктопа“, както и на всичките ви останали устройства.

Услугата има и т.нар. Cloud DVR, който ви позволява да си запазвате неограничен брой шоута, без да се притеснявате от лимитите на паметта на традиционния DVR. Това обаче означава, че трябва да имате интернет връзка, за да имате достъп до любимите ви неща по YouTube TV.

YouTube се фокусира и върху това обслужването на клиенти да е на ниво, за разлика от това на повечето кабелни компании. Тоест вие ще можете да се обадите, да пратите имейл или да пишете на някого от отдел обслужване на клиенти директно от приложението на YouTube TV. И за да няма обърквания, това приложение си е напълно отделно от оригиналното на YouTube.

Говорейки за приложението, то е разделено а три части: Library, Home и Live.

Live секцията ви позволява да сърфирате из каналите и дори да ги сменяте като плъзвате нагоре и надолу като дистанционно. За да запишете даден епизод от нещо, просто трябва да натиснете „+“.
YouTube-TV-shows

В „Библиотеката“ можете да откриете всичките си любими шоута, както и тези, които сте си записали. Всяко предаване си има собствена страница, в която има повече информация като епизоди, състав и подобни предавания.

Home, както, разбира се, се досещате е главният прозорец, който ви показва предавания предложени ви на базата на това, което би ви било интересно да гледате според YouTube.

Можете да се регистрирате на официалния сайт на новата онлайн телевизия tv.youtube.com, за да бъдете информирани за всичко ново по въпроса.