Запознайте се с новата HDR-AS50 Action Cam от Sony, която беше представена на CES 2016.

HDR-AS50 разполага с 11.1-мегапикселов CMOS сензор със задна подсветка в комбинация с обектив ZEISS Tessar, позволяващи запис на съдържание във висока резолюция. Използвайки подобрена SteadyShot функционалност, която е три пъти по-мощна от тази в предходния модел и е вече позната от флагмана в серията – FDR-X1000V, камерата осигурява стабилни кадри навсякъде – от запис на мотокрос състезание до пейзажни снимки от въздуха. Стабилизиращата система е особено ефективна при вибрации с ниска амплитуда, които се появяват при използването на камерата с радиоуправляеми хеликоптери или дронове.

С HDR-AS50 настройката на ъгъла на заснемане спрямо обстановката сега е възможна посредством „избор на план“ и „избор на приближение“. Потребителите могат да се възползват от смяна на ъгъла  в две стъпки – широк и тесен – за перфектна настройка на кадъра при всяка сцена без изкривяване на изображението и по-добро качество на записа независимо от ъгъла. HDR-AS50 предлага и ново, подобрено 3х плавно приближение, което доближава още повече до действието.

HDR-AS50-Action-Cam-Sony

Тялото на HDR-AS50 е с обновен дизайн с акцент върху по-удобната употреба. Hовата Action Cam предлага нов и подобрен потребителски интерфейс, който позволява по-интуитивна работа чрез използване на икони или бутони, за бърза промяна на настройките в миговете, когато всяка секунда е от значение. Потребителите могат да контролират своята Action Cam чрез смартфон и таблет, както и да я включват/изключват с мобилното приложение PlayMemories.

HDR-AS50 може да прави запис с висок битрейт скорост при 50Mbps, използвайки XAVC S формат: така могат да се заснемат дори най-сложните сцени като пръскаща вода или големи тълпи от хора с впечатляваща детайлност.

Новата HDR-AS50 Acton Cam на Sony ще бъде налична в Европа от средата на февруари 2016 г. на цена от около 449 лв.