Samsung представиха следващия луксозен смартфон с капаче от серията си W, която вече 10 години е на пазара. W2018 дебютира на специално събитие в Китай в петък. Джаджата може да се конкурира по спецификации с най-новите тазгодишни флагмани, но има и жокер в джоба си — камера с голяма бленда, която Samsng казват, че помага за по-добри снимки при ниска осветеност.

Останалите характеристики са сходни с тези на Galaxy S8. Имаме процесор Snapdragon 835, 6GB RAM и избор между 64 GB / 256GB вътрешна памет. Батерията е с капацитет 2300 mAh, а операционната система — Android 7.0 Nougat (може би единственият минус).

Колкото до дисплея, те всъщност са два. Имаме 4.2-инчов Full HD AMOLED преден дисплей и допълнителен 4.2-инчов Full HD вътрешен такъв. Освен това притежателите ще могат да се насладят на пълен набор от цифрови бутони и pad със стрелки като едно време.

Основната камера е с резолюция 12 мегапиксела и бленда f/1.5. Сензорът обаче може да усеща кога светлината е достатъчно и да превключва към f/2.4. Предната камера е със скромните 5MP.

Серията W от Samsung, както вече казахме, е луксозна серия. Устройствата обикновено са с цена около 3000 долара. За W2018 цената още не е обявена, но предвид метално-стъкления корпус с покритие от злато или платина (пазени под Gorilla Glass), можем да си представим колко би могъл да струва. За сега W2018 ще се предлага първо в Китай, като ще се появи по магазините в началото на 2018 г. Притежателите му ще могат да се възползват и от други облаги от Samsung — безплатен tech съпорт, помощ на летища, в метрото и телефонна VIP линия, каквото и да значи това.