Galaxy Grand Prime

В мрежата се появиха първите снимки на Samsung Galaxy Grand Prime – нов смартфон насочен главно към любителите на Selfie-та.

Продуктовата стратегия на Samsung може да се опише с израза “телефон за всеки стил и вкус”. Компанията пуска голям брой модели с дизайн наподобяващ актуалния флагман и с малки разлики във функционалността. Напоследък обаче започна да се обособява нова ниша на “Selfie” устройства, в която Samsung нямаше представител досега. Компании като Nokia и Sony вече представиха по един смартфон, отличаващи се с предна камера с голяма резолюция, а ето че и корейската компания подготвя такова устройство.

galaxy-grand-prime-1

Логично, основният акцент при Galaxy Grand Prime ще бъде предната камера. Тук имаме 5-мегапикселов сензор с възможност за 1080p видео запис.  Основната камера е 8МР. Останалите характеристики на устройството го поставят твърдо в средния клас. Смартфонът използва Qualcomm Snapdragon 400 процесор с 1 GB RAM и 8GB вътрешна памет. Дисплеят на Galaxy Grand Prime е с размер от 5 инча, но със скромната qHD резолюция (960 х 540 пиксела). Това е стъпка надолу спрямо директния предшественик на устройството – Galaxy Grand 2, който има 5.25-инчов дисплей със 720p резолюция. Смартфонът ще стартира с Android 4.4 KitKat.

galaxy-grand-prime-2

На този етап няма информация за цена, но според източника на снимките, продажбите на Samsung Galaxy Grand Prime ще започнат първо във Виетнам през октомври, след което устройство ще започне да се предлага и на други пазари.