VIVACOM
Pic: CNET

Революционният със своя дизайн Samsung Galaxy Note Edge ще може да бъде намерен в търговската мрежа на VIVACOM в края на тази седмица. Смартфонът от последно поколение е оборудван с уникален 5.6“ Quad HD Super AMOLED дисплей, който е извит от едната страна. Технологичната иновация на корейския гигант прави устройството изключително лесно за работа, като осигурява бърз достъп на потребителя до най-използваните от него приложения. Само с палеца на едната си ръка той може да отваря нотификации, както и да следи цялата важна за него информация. Допълнително удобство за използване на разнообразните функции на смартфона осигурява и S Pen писалката (2048 нива на чувствителност), изключително подходяща за създаване и обработване на текстове.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Sony Xperia Z3

Samsung Galaxy Note Edge е добър избор за хората, които разчитат на своя смартфон не само за забавление, но и за служебните си ангажименти. Навсякъде и по всяко време, те могат да се доверят на безотказната операционна система Android v4.4.4 (KitKat) и стабилен четириядрен 2.7GHz процесор. Устройството разполага с 32GB вградена памет, 3GB RAM и microSD слот с поддръжка на до 128GB външна памет.

Както всички модели от гамата Note, новият смартфон демонстрира две перфектни камери – 16MP стандартна с оптична стабилизация и 3.7MP предна камера с възможност за правене на широкообхватно селфи на 120°. В допълнение към това, Samsung Galaxy Note Edge е оборудван с редица сензори, които улесняват живота на потребителя. Активните хора ще бъдат впечатлени от приложението SHealth и акселерометъра, който отчита движението на смартфона като брои стъпките, които потребителят прави, както и барометъра за атмосферно налягане и надморска височина – изключително полезен при ходене по наклон. За зрението се грижи RGB сензорът, като измерва интензитета на светлината и според нея оптимизира яркостта на екрана, за да редуцира умората на очите.

Samsung Galaxy Note Edge ще бъде наличен в магазините на VIVACOM в края на седмицата и се комбинира перфектно с плана с Net&Call XXL за 45.90 лв. на месец при сключване на двугодишен договор.