Не е тайна, че 2014 г. е доста турдна за Samsung. Компанията отчита ниски продажби на ключови пазари, като приходите й бележат най-голям спад от три години насам. Според информация от южнокорейски вестник, цитиран от Reuters, Samsung ще съкрати доста хора, които заемат челни позиции в компанията, включително и 30% от целия отдел, който се занимава с мобилни устройства.

ВИЖ ОЩЕ: ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ПРОДЪЛЖАВА С НАТИСКА ВЪРХУ GOOGLE 

Слуховете за преструктуриране и загуба на работни места се увеличават и работещите за технологичния гигант, включително и мениджърите, вече не знаят какво да очакват. Служител, чието име не е назовано, казва, че „управлението е толкова разсеяно, че персоналът трябва да работи извънредно през уикендите, за да може развието на основните продукти да продължи по план.“

Началник на друг отдел се оплаква от това, че важните стратегически инициативи са отложени, защото мениджърите не знаят на кого да се отчитат и са в неведение кой в крайна сметка ще ги ръководи. Кадровите пормени са тежък процес за компания, която има около 300 000 служители в глобален аспект.