Microsoft се готви да пусне голям ъпдейт за Windows 10, който е с кодовото име Threshold 2. Очаква се той да бъде наличен през ноември, като от „The Verge“ потвърждават, че софтурната компания планира да разпространи актуализацията до сегашните Windows 10 машини в началото на следващия месец, вероятно още през първата седмица от него.

Ъпдейтът ще включва промени и подобрения в потребителския интерфейс, които е трябвало да бъдат включени във финалната версия на Windows 10. Сред тях са цветни заглавия в лентовото меню за десктоп приложенията, подобрени контекстови менюта и допълнителна колона Live Titles за Start Menu. С актуализацията ще дойдат и Messaging и Skype Video.

Браузърът Microsoft Edge също ще получи подобрения с „Windows 10 Fall Update“, както компанията ще кръсти ъпдейта, но те няма да са значителни. По-големи промени за него се очаква да дойдат следващата година. Напомняме, че с новата актуализация Cortana ще получи възможността да изпраща текстови съобщения от РС, свързано с Windows 10 Mobile устройство.