Флагманът на Meizu MX5 официално влезе в магазините на VIVACOM. Устройството комбинира елегантен дизайн и добри технически характеристики.  

Meizu MX5 е снабден с осемядрен 2.2 GHz процесор и операционна система Android OS, v5.1 (Lollipop), които осигуряват изключително висока скорост на работа. Моделът е оборудван с 20.7MP основна камера и 5MP селфи камера, които заедно с 5.5“ Full HD AMOLED дисплей създават впечатляващи изображения с ярки цветове и жива картина. Meizu MX5 дава възможност за 4K видео запис и slow motion видео с невероятните 100 кадъра в секунда.

Тънкото тяло на устройството е подсилено от излят метален корпус, което придава на модела допълнителна елегантност. Meizu MX5 разполага и със сензор за пръстови отпечатъци, скрит в хоум бутона под екрана. Същият може да запамети до 5 отпечатъка, а времето за разчитане е 0,48 секунди.

Meizu MX5 е снабден с два SIM слота, поддържащи LTE и има батерия с капацитет 3150 mAh, която може да се зареди до 25% за 10 минути, и до 60% за 40 минути, благодарение на технологията за бързо зареждане mCharge.

Meizu MX5 може да бъде закупен в магазините на VIVACOM на цена от 25,90 лева на месец с двугодишен договор за абонаментен план Smart XL.