LG Ultra HDTV Launch

LG Electronics разширява гамата си Ultra HD телевизори с два нови модела с размери на екрана – 55 и 65 инча. Устройствата притежават предимствата на 4К технологията и са пуснати в продажба в Южна Корея и САЩ. Следващите пазари, на които предстои да бъдат въведени, са Великобритания, Русия и Австралия.

„Когато за пръв път представихме 84–инчовия Ultra HD телевизор на CES 2012, отзивите за него бяха изключително позитивни”, казва Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Home Entertainment Company. „Вярваме, че форматът Ultra HD TV ще става все по-популярен. С представянето на 55- и 65- инчовите телевизори с Nano Full LED подсветка и патентованата от нас Tru-Ultra HD технология, ние поставяме началото на един изцяло нов клас устройства за домашно забавление.”

Ненадминато качество на картината и звука

Новите телевизори от серията LA9700 предлагат невероятно качество на картината с четири пъти по-висока резолюция от тази на стандартните Full HD устройства. Патентованата от LG Tru-Ultra HD технология дава възможност на потребителите да гледат филми и телевизионни предавания със стандартното за момента качество във формат близък до Ultra HD. И двата модела разполагат с Nano Full LED подсветка, благодарение на която зрителите могат да се насладят на ярки и контрастни изображения. IPS технологията на панела предоставя на потребителите широк, 178-градусов зрителен ъгъл. Подобно на 84-инчовия Ultra HD телевизор новите по-малки модели получиха международно признание от
Intertek и Underwriters Laboratories за качеството на картината, което предлагат.

И двата нови Ultra HD телевизора от серията LA9700 разполагат с 4,1-канална съраунд система. Стилният централен говорител и при двата модела се скрива и показва автоматично при включване и изключване на устройството. Телевизорите имат и мощен субуфер, разположен зад екрана, който осигурява качествен и мощен бас.

В САЩ новите LA9700 модели се предлагат на преференциални цени от 7 999 щатски долара за 65-инчовия и 5 999 щатски долара за 55-инчовия модел.