LG най-накрая представиха новите си умни часовници, които работят под най-новата версия на операционната система от Google, Android Wear 2.0. Джаджата идва в два различни варианта — LG Watch Sport и LG Watch Style.

Спецификациите включват P-OLED дисплей, 4GB вградена памет, Wi-Fi и Bluetooth свързаност, 1.1-гигахерцов процесор Snapdragon Wear 2100, както и водо и прахо-устойчивост. Дотук и двата часовника са абсолютно еднакви, но следват разликите. LG Watch Sport е с 1.38-инчов диаметър на екрана и има вградени жироскоп, барометър, акселерометър и GPS, за да може фитнес-маниаците да следят активността си. Той включва още NFC и LTE възможности за свързване, така че Android Pay също е негова функционалност. RAM паметта тук е 768 MB, а батерията — 430 mAh.

lg-watch-sport-1

Когато говорим за LG Watch Style, нещата стоят малко по-различно. При него нямаме NFC, така че плащания с Android Pay няма да могат да се извършват. Липсват още LTE и GPS, докато батерията е 240 mAh, а RAM паметта — 512 MB. Диаметърът на гръглия дисплей също е малко по-различен и тук е 1.20 инча.

Докато Watch Sport ще се предлага с типичната за такъв тип часовник гумена каишка (която не може да бъде подменяна), LG Watch Style върви с редица кожени каишки. Цветовете, в които ще се предлага Style версията, са titanium, silver и rose gold.

Новите умни часовници на LG вече се продават в онлайн магазина на Google, както и в големите вериги в САЩ. Цените им са съответно 349 долара за LG Watch Sport и 249 долара за LG Watch Style (279 долара за rose gold версията). Очакваме скоро те да бъдат представени и в България.

lg-watch-style-2