Apple никога не се е славела с водоустойчивост на своите смартфони. Потребителите не се насърчават да поливат iPhone-ите си с вода. Това обаче никога не е спирало компанията да работи в насока за спасяване на апаратите, когато те ненадейно бъдат намокрени.

За разлика от Sony Xperia моделите, iPhone не е конструиран по начин, който да го запази сух отвътре, когато той бъде изпуснат във вода. Това обаче не означава, че ако бъде потопен, той ще спре да работи веднага. За да подсигурят живота на iPhone 6s и 6s Plus, от Apple са направили нещо друго – платката на всеки един от новите телефони е „затворена“ в мек, подобен на гъба, черен материал. Неговата работа е да запази тази платка суха, тъй като намокрянето ѝ води до големите проблеми.

Въпросната технолоия е патентована от Apple, така че няма да я срещнете при никой друг смартфон. Работи ли обаче тя? Във видеото по-долу ще видите как двата нови модела iPhone прекарват почти час в купа с вода, работейки по време на престоя си вътре, а и след това. И въпреки това, отново е важно да споменем – официално iPhone 6s и iPhone 6s Plus не са водоустойчиви, така че не ви съветваме да влизате в басейна с тях. Тестът, проведен от YouTube потребителя Zach Straley, е само проверка на технологията от Apple, която е имплементирана, за да запази телефона при случайно намокряне.