В много аспекти последният iPhone е доста по-различен от останалите. Купертино не са оставили нито един компонент непроменен, като главният бутон не прави изключение.

Знаете, че старият механичен „click“ механизъм, беше заместен с така неречения „solid-state“. Той използва „taptic engina“ на Apple, като реално не включва абсолютно никакви движещи се части. Тази промяна е една от многото, които помага на телефона да се намърда в категорията на IP67 водоустойчив клас.

Но всичко това си има още едно голямо преимущество. Сега, когато диагностициращият софтуер на iOS засече, че нещо не е наред с бутона, излиза съобщение, което информира потребителя, че телефонът му най-вероятно се нуждае от поправка. Съобщението можете да го видите на снимката по-горе. В него пише, че докато повредите се отстранят, потребителят може да използва on-screen бутона.

Някои от вас със сигурност вече са използвали този бутон, който излиза на екрана, но е наистина добре, че Apple се опитват да се справят по всевъзможни начини и с най-леките проблеми, които могат да настъпят при употребата на телефона. Може би Купертино са уплашени да не последват Samsung, а може би пък се възползват от моментния спад на корейците и на всяка цена се опитват да изпъкнат още повече и да привлекат още клиенти на своя страна… Колкото до самия бутон, вече има слухове, че iPhone 8 изобщо няма да притежава реален такъв, а ще бъде заместен с изцяло on-screen бутон. Рано е да се каже обаче дали това ще се окаже истина…

1 коментар

  1. А аз да кажа, че наличието на това съобщение говори за хардуерен дефект, за който от Епъл са информирани но си трайкат. Както си трайкат за проблемите с iPhone 7 Plus

Comments are closed.