След като съвсем скоро Google обновиха Now картите с прогноза за времето, така че да показват много повече и полезна информация, следващият им ход е да ни предоставят много по лесен и удобен начин за проверка на прогнозата. Това ще става чрез бърз бутон под формата на инструмент на екрана, озаглавен с простото име Weather.

Въпросната опция идва с най-новия ъпдейт на Google приложението, но както винаги добавянето му става поетапно. След като потърсите weather в Google апликацията, или пък попитате Google Now да ви каже какво ще е времето днес, ще видите най-новия изглед на картите с информация. Под съответната карта с времето трябва да се появи опция „access weather instantly from your home screen“ и ако я изберете, ще получите бърз бутон за времето на екрана на Android смартфона си.

Това определено е добър ход от страна на Google – все по-малко хора използват приставки за времето поради ред причини. Възможността проверката на прогнозата да става толкова лесно и то без допълнителна инсталация на каквото и да е, е незаменима.

google-weather-shortcut-screenshot

2 Коментари

  1. а ако вече съм я махнал тая карта, как мога да върна иконата за времето?

  2. За иконата трябва да излезе питанка в Google Now след проверка на „weather“. Ако вече ви се е показала и сте я отхвърлили, би трябвало да може като отворите картата за времето, да имате Settings в hamburger менюто отстрани. Проверете там.

Comments are closed.