new0chromecast

Google представи два нови модела от серията Chromecast с изцяло нов дизайн – новия Chromecast и Chromecast Audio.

Устройствата разполагат с кръгъл корпус с три антени за свързване към WiFi безжични мрежи (работещи в честотите 2.4 и 5 GHz) за по-добро възпроизвеждане на съдържание с много кратък интервал за първоначално зареждане.

От Google са добавили възможността за предварително инсталиране на приложенията в Chromecast при свързване с потребителския профил. Google Play автоматично ще зарежда инсталираните на смартфона или таблета програми на устройството за незабавен достъп до цялото съдържание, което даденият потребител използва. Въведена е и опция за зареждане на следващ епизод от сериал, използвайки технология за следене на поведението.

Новият Chromecast ще може да работи и с повече игри, включително Angry Birds. Разработчиците са създали специален режим, позволяващ на потребителите да „пренасят“ своите игри към големия екран чрез Chromecast. Това на практика дава възможност за ползването на устройството като мобилна игрова конзола.

Chromecast Audio е другият модел от серията, който Google представи. Той функционира и изглежда по подобен начин като Chromecast, но работи само с музика и се свързва с говорители и системи за домашно кино. Поддържа се не само 3.55-милиметровия вход, но и оптични и RCA кабели.

Идеята на Google за създаването на това устройство е свързването на различни помещения с любимата музика. Chromecast Audio поддържа услуги за абонаментен достъп до съдържание и музика. като Google Play Music, Deezer, Spotify и други. Google разработва и режим за възпроизвеждане на музика в няколко помещения едновременно.

Промени има и в мобилното приложение за Chromecast, за да се подобри управлението при новите устройства. Въведен е и режим за гости, който позволява на други потребители да споделят своята музика в домашната мрежа без да им се предоставя Wi-Fi паролата за достъп.

И двата модела се захранват чрез microUSB порт и струват 35 щатски долара. Доставките ще започнат до седмица.

chromecast-audio

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS