flappy bird

flappy bird

Играта Flappy Bird, която постигна огромен успех само за няколко седмици и беше свалена от своя създател с оправданието, че действа пристрастяващо, отново се завръща Google Play и App Store.

Виетнамският разработчик Донг Нгуен обяви официално, че обновената версия на Flappy Bird ще бъде налична през август. Toй обещава, че играта  ще бъде по-малко пристрастяваща и ще пристигне с редица подобрения, сред които и поддръжка на мултиплейър.

След свалянето на Flappy Bird от магазините се появиха множество клонинги, целящи да откраднат поне част от успеха й. Това доведе до драстични мерки от страна на Google и Apple, които бяха принудени да премахват заблуждаващите заглавия и дори да забранят публикуването на нови приложения, които съдържат “Flappy” в заглавието си. Донг Нгуен получи и редица примамливи предложения за продажба на търговската марка, а съвсем скоро Rovio представи своя версия на играта.

До август има още много време, но ще бъде интересно да видим какви подобрения ще донесе обновената версия на Flappy Bird и ще успее ли разработчикът й да я направи не толкова пристрастяваща, като същевременно запази чара й. Дали свалянето на играта от магазините за приложения беше грешка и ще постигне ли тя отново същия успех или потребителите, уморени от спекулации и фалшификати, вече са изгубили интерес към нея?