apple-tv-photo

Първоначално беше съобщено, че вероятно няма да видим интернет телевизионната услуга на Apple на конференцията за разработчици WWDC 2015, a сега The New York Times публикува информация, че ще останем разочаровани и по отношение на нов модел Apple TV.

Изданието пише, че Apple първоначално е имала планове („от средата на май“) да представи ново set-top box устройство през юни на WWDC. Apple TV трябва да бъде с подобрено дистанционно устройство, а на разработчиците най-накрая ще ще бъде позволено да създават приложения за телевизионния екран. Въпреки това, Apple взела финланото решение, че продуктът не готов за WWDC.

Вероятно това е пряко свързано с проблемите с лицензионните сделки с местните телевизии и радиа за телевизионната услуга на американската компания, които са и причината за нейното отлагане. Една от ключовите точки в преговорите била желанието на Apple да включи предаване на живо програмите на най-големите телевизии в градовете в САЩ. ABC, CBS, FOX и NBC не притежават пряко местните им филиали в много пазари, а това допълнително е усложнило ситуацията за Apple. Стартът на интернет услугата е пренасрочен за края на тази година или началото на 2016 г.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS