Apple

Световната конференция на разработчиците (WWDC) на Apple ще започне по-късно днес, като едно от нещата, които се очаква да видим на нея е нова музикална стрийминг услуга. Изглежда целта на американската компания ще са 100 милиона абонати в световен мащаб, но не е ясно за каквъв период от време, съобщава New York Time, цитирайки неназовани източници.

Според слуховете името на музикалната услуга ще е Apple Music, а абонаментът ще е 10 долара на месец, без наличието на безплатен такъв, както е при конкуренти като Spotify. Според непотвърдена информация потребителите ще могат да тестват услугата през първите три месеца, без да бъдат таксувани за това.

Сегашните потребители на Beats Music ще бъдат прехвърлени към новата услуга, а при пазаруване на песни или албуми от iTunes ще излиза опцията за абонамент към новия продукт на Apple. iTunes Radio от друга страна ще бъде използвано като станция на живо с гости различни DJ-и музиканти от ранга на Zane Lowe, Pharrell, Drake, Muse и дори David Guetta.

Дъг Морис, главният изпълнителен директор на Sony Music, потвърди на конференцията  Midem, че Apple ще обяви стрийминг услугата си на WWDC 2015, като според него навлизането на Apple в света на стрийминга обозначава „повратна точка“, която ще върне музикалната индустрия към предишната й икономическа слава.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS