Според последни данни от Canaccord Genuity, Apple е компанията, която в момента е отговорна за 95% от печалбите в смартфон индустрията. Според тях, за третата четвърт на 2015 година дялът на Apple е бил 94%. Това е изключително голяма цифра, като се има предвид, че за същия период през миналата година, тя е била 85%.

canaccord-genuity-2015-smartphone-report

Важно е да отбележим, че това е огромен успех за американската компания, имайки предвид, че те допринасят за само 15% от световните продажби като брой смартфони. Огромният дял като цяло е възможен, тъй като средната цена на Apple устройство в момента е над 600 долара. За сравнение, средната цена на Samsung смартфон сега се оценява на около 180 долара и техният дял при печалбите е само 11% (с 31% по-малко от миналата година). Сравнявайки продажбите на Samsung с петнадесетте процента на Apple, за корейците те са малко повече – 22% според последни данни.

Компании като Microsoft, BlackBerry, Motorola, Sony, LG и дори HTC може да се каже, че едвам са се намърдали в доклада от Canaccord Genuity – те са или с прекалено малки печалби, или дори са на загуба.

2 Коментари

  1. Само едно не ми е ясно – ябълката имат 95%, самсунг 11%, другите и те по 2-3% – как става тоя номер ? Не трябва ли да са най-много 100% ? Или има няква нова математика за смартфони ?

  2. И мен ми беше странно. До колкото разбрах, загубите на някои от компаниите компенсират и в крайна сметка излизат точно 100%.

Comments are closed.