angrybirdsepic

Rovio пуснаха Angry Birds Epic, нова мобилна игра от изключително популярната си серия за „гневните пилета“. Първоначално заглавието ще бъде налично само за iOS в Австралия, Канада и Нова Зеландия, но версии за други платформи и страни се очакват съвсем скоро.

Макар че в играта взимат участите познатите ни гневни пилета и зелени прасета, заглавието предлага коренно различен стил на игра. Angry Birds Epic всъщност е „turn-based role-playing game“ или походова ролева игра. За незапознатите в този тип игри, на първо място стои интересната история и развитието на главните герои. В Angry Birds Epic играчите отново поемат контрол над пилетата, но вместо да ги „изстрелват с прашка“, битките с прасетата ще се провеждат на арени, като всеки герой изчаква своя ред за да нанесе удар. Играчите ще могат да подобряват и развиват своите герои (пилета) с различни оръжия, брони и отвари, като колкото повече играят толкова по-силни ще стават техните герои.

За добро или лошо, играта ще е безплатна от типа „free-to-play“, което на практика означава, че ще има много реклами и постоянни подканвания към играчите да „пазаруват“ от виртуалния магазин.