Screen_Shot_2014-11-06_at_11.59.50_AM.0

В света на високите технологии лидер е винаги този, който разработва успешно иновациите и продуктите, които имат богата функционалност. Изненадващо за много експерти и потребители Amazon представи най-новото си допълнение към портфолиото си от технологии – Amazon Echo. Това е отговор на виртуалните асистенти, които са много популярни напоследък, като Siri От Apple и Cortana от Microsoft. За разлика от тях, обаче, концепцията на Echo е доста различна.

Вместо виртуалният асистент да е част от софтуер, Amazon са решили, че той трябва да присъства и физически в обособен обект. Той е вграден в цилиндрично тяло, което се поставя в дневната и отговаря на въпроси, когато бъде запитан. Echo всъщност прилича повече на говорител от домашна уредба отколкото на нещо друго.

Компанията го е разработила да отговаря на човешкия глас и е кръстен с името „Алекса“. След изричането на името му потребителят може да го запита за въпрос или да му заповяда да извърши определено действие – възпроизвеждане на филм или музика, четене на глас на новина и други дейности. Интересни за всички са разработките, които компанията е вградила.

В Echo е включена възможността за проследяване на движението и гласа посредством множество сензори. Услугата се свързва със сървърите на Amazon, откъдето и се обработват всички заявки. По този начин централизирано винаги Echo се обновява. Услугата автоматично се тренира с гласа на потребителя в реално време, като с времето той свиква и става все по-точен.

Новият виртуален асистент е специално настроен, за да възпроизвежда точно и ясно богат диапазон от честоти, което го прави идеален за употреба с висококачествена музика. Echo предоставя възможност за пълно гласово управление на Amazon Music, Prime Music, iHeartRadio и TuneIn.
Bluetooth свързаността позволява да се възпроизвежда поточно аудио от смартфон или таблет, така че е възможно да се ползват също и услуги като Spotify и Pandora.

Amazon предлагат безплатно мобилно приложение за Android и iOS, което може да ползвате, когато сте на път. Предлага се също и настолно приложение, което може да се ползва през уеб браузър. Самото устройство има цена от 199 щатски долара, като за Prime потребители цената е 99 щатски долара.

http://www.youtube.com/watch?v=KkOCeAtKHIc