article-2285857-18586E13000005DC-448_634x491

5-годишният Дани Китчън просто искал да поиграе на Zombies vs. Ninjas – безплатна игра, която обаче коствала на родителите му над 1,700$.

Дани използвал семейния iPad, за да свали играта от магазина за приложения на Apple, докато родителите му посрещали гости във всекидневната им във Великобритания. Момчето обаче неволно закупило допълнителни оръжия, с които да пребори зомбитата. За съжаление на родителите му Дани натрупал 1,700$ на кредитната карта на майка му Шарън. Тя установила покупките чак на следващата сутрин, когато получила 19 имейла от iTunes и обаждане от кредитната й компания.

Изумени, от лекотата, с която детето е успяло да направи покупките, Шарън и съпругът й се свързали с Apple, които да проучат случая. След тридневна,усърдна комуникация между семейството и Apple, компанията обявила покупките за инцидентна грешка и възвърнала сумата на семейството.

От американската корпорация обяснили на семейство Китчън как най-успешно да избягват покупките в самите приложения и какъв контрол трябва  да се налага на децата, когато  сами използват някое устройство.