Американският Съюз на автомобилните работници (United Auto Workers) подаде оплакване срещу Tesla в сряда, визирайки неправомерното отношение към уволнените през последния месец служители на компанията.

Според оплакването, което бе споделено на страницата на Съюза, между освободените служители на Tesla е имало много, които са членове на синдиката и редовно са носели тениски, значки и други отличителни знаци на Съюза на автомобилните работници.

От първите уволнения насам, които се случиха в средата на октомври, оплакването на Съюза не е единственото, предприето срещу действията на Tesla. Общо две съдебни дела са заведени срещу автомобилния производител. Защитата на Ейбрахам Дуарте (Abraham Duarte) пък твърди, че Tesla неправомерно са уволнили редица служители под предлог, че въпросните не се справят с работата си. На база този тип уволнение, твърди защитата, компанията си е спестила задължителното предизвестие от 60 дни преди освобождаване от длъжност.

Напомняме, че вчера бе съобщено и за уволнения в SolarCity — компанията за соларни решения, която Tesla придоби през 2016 година. Според CNBC, общият брой освободени служители на двете компании са някъде около 1200.

The Verge са изпратили запитване до Tesla и в момента се очаква официален отговор от компанията. Ще следим случая, за да ви дадем по-нататъшна информация.