Lumia-730-selfie

Селфи телефонът на Nokia официално е факт – Lumia 730 беше представен на IFA заедно с по-големия му брат Lumia 830. И ако 830 може да има по-разнородна целева аудитория, то Lumia 730 си е абсолютно насочен към тийнейджърите и към по-порасналите, но запазили в себе си младежкия дух и най-вече – младежката страст да се снимат къде ли не и да споделят кадрите по социалните мрежи.

Новият смартфон идва с лъскави панели от поликарбонат в четири цвята, които лесно могат да се сменят, като металната рамка на Lumia 830 тук липсва. Но това въобще не е изненада, все пак основният фокус на телефона е неговата предна камера – нали говорим за селфита! Тя е 5-мегапикселова с широкоъгълен обектив, а от Nokia обещават, че винаги ще изпъквате на снимките си, тъй като още след заснемането им автоматично ще се включва функцията за разпознаване на лица, която ще коригира експозицията.

Разбира се, това не е всичко – още по-интересни са филтрите, които идват директно инсталирани в камера приложението на Lumia 730. Особено за един от тях сме сигурни, че ще развихри въображението на хиляди момичета и момчета: той ще ви предостави възможност да си направите собствена корица на списание, на която, естествено, да греете вие. Професионални модели, пазете се – конкуренцията ще стане изключително жестока! 🙂

За да отговори още по-добре на селфи профила си, Lumia 730 ви позволява да си правите селфита и със задната камера, която е 6.7-мегапикселова – телефонът ще издава звук, когато лицето ви е в обектива, за да знаете кога да щракнете. Дисплеят му е 4.3-инчов с резолюция 1,280 x 720, а цената обещава да бъде наистина примамлива – около 200 евро.