Ако сте от тези хора, които използват Facebook за да се логват в различни други приложения, услуги и уеб сайтове, то може би има нещо, което ви прави впечатление и ви пречи. Става въпрос за възможността на въпросните услуги да постват на стената ви автоматично и без ваше желание. Дали ще става въпрос за автоматични ъпдейти от някое приложение като Spotify например, или нещо друго, няма значение. Тук ще обясним как може това да бъде изключено. Сигурни сме, че много от вас знаят как това се прави и дори вече са го направили – тази статия не е за вас.

Ето какво трябва да направите, за да спрете автоматичните постове на някое приложение във Facebook. Когато отворите социалната мрежа на компютър, отидете в падащото меню най-горе вдясно. Оттам изберете Настройки (Settings) и след това Приложения (Apps). Пред вас ще се появи списък с всички услуги, където сте използвали Log in системата на Facebook. Кликнете върху моливчето вдясно на избраната от вас апликация и пред вас ще се отвори прозорец с три секции – Видимост…, Данни… и Приложението може. Интересува ни третата секция (ако тя липсва, то значи това приложение няма функцията да поства на стената ви вместо вас). Там просто трябва да махнете отметката срещу Публикация (Post) и готово!

facebook-apps-settings

За жалост има някои приложения, които изискват да постват на стената ви, за да работят. В този случай няма да можете да премахнете отметката от Публикация. Вместо това, поне ще можете да скриете въпросните постове от приятелите си – само отидете на първата секция, Видимост, и я превключете на Само аз (Only me). Това е.

Ако имате въпроси, не се колебайте да ги зададете в секцията за коментари. Има ли други неща, които ви затрудняват или желаете да знаете как стават? Ние сме на разположение.