футбол

Това е един от най-популярните въпроси, когато започнем да гледаме професионален футбол и отчетем присъствието на букмейкърски реклами. Не е трудно да открием, че по една или друга причина, футболът винаги е имал нужда от благодетели. Ето защо и често ще забелязваме логото на бет365 спортни залози и дори няма да задаваме въпроси защо букмейкърът се намира на екипите на футболистите, често е част от самата реклама или практически се опитва да спечели много сериозно внимание на аудиторията.

Истината е, че ако трябва да бъдем честни, футболът не печели от букмейкърите, той съществува благодарение на тях. Какво имаме предвид? Редно е да обърнем внимание на някои от основните факти. Професионалният футбол не е просто евтино занимание, а доста свирепа инвестиция – не е трудно да открием някои от най-заможните и успешни клубове използват именно букмейкърите, но те не са единствени.

Трябва да обясним на аудиторията, че букмейкърите обикновено имат финансовите ресурси не само да поддържат един клуб и да го превърнат в неприкосновен лидер, но и да го оставят на върха през следващите няколко години. Политиката на самите оператори не просто се промени, но започна да търси и баланс между всеки тим, за да остане само чистата форма на адреналин.

Ето защо някои клубове стават генерални спонсори на цяло първенство, а други създават по-специална програма, с чиято помощ не просто да ни позволят да се насладим на истински футбол, но и да няма никакви пречки по пътя. Освен това трябва да запомним и още някои много важни факти относно футболния свят. При наличието на едно спонсорство между тим и даден букмейкър, избраното рекламно лице получава възможност да носи екипа или да има рекламни материали, с които да показва партньорството.

Защо обаче казваме, че футболът не печели толкова, колкото самите фенове? От гледна точка на феновете пък ще се запитваме лесни ли са залозите на футбол?

На първо място ще забележим, че всеки един отбор с по-добро спонсорство започва да се предпочита от аудиторията и винаги се радва на доста приятни спортни прогнози. Същото важи и в онези моменти, когато открием, че с подобряването на играта, все повече зрители имат огромното желание не просто да се възползват от истинското дерби, но и да направят прогнози. Избраните букмейкъри, които спонсорират даден тим, често предлагат и доста сериозни преференции и високи коефициенти, докато говорим за адреналин и правенето на залози.

Следователно какво наистина се получава? Даден оператор отделя финанси, с които да развие спорта на територията на страната, на която оперира. След това забелязваме как самите футболисти се радват много сериозно на новата материална база, на самите премии и са мотивирани да докажат своята по-сериозна футболна класа. Благодарение на по-добрата игра, феновете ще имат повече желание да направят своите прогнози, а най-важното е, че щом генерално се повиши качеството на играта, новите клиенти също ще бъдат привлечени от възможността да направят своята по-специална прогноза.

Да не забравяме, че някои спонсори отдавна предлагат и опцията за пряко предаване, като именно тя не може да ни разочарова и практически елиминира нуждата от активирането на допълнителните премиум канали, които след края на сезона не могат да оправдаят средствата си, след като до голяма степен ще открием наличието на стари репортажи, които могат да бъдат открити дори в мрежата, при това напълно свободно. И най-важното е, че когато тази опция е налична, поставянето на спортни залози не е задължително, просто се изисква от всеки фен да разполага с някакви приходи в своя профил.

Както забелязваме, когато партньорствата започнат, всеки тим разполага с възможност да подобри базата си, да мотивира играчите за по-смела и качествена игра, както и да гарантира повишаване на стойността на самото първенство, а дори това се изчислява от самите анализатори. Футболът никога не е губил, но в този случай трябва да бъдем сигурни, че печелят най-много и най-често самите фенове – винаги.