Apple ще се опита да придърпа колкото се може повече платени клиенти за своята музикална стрийминг услуга чрез много примамливи оферти. Срещу само 9,99/14,99 долара на месец, вие можете да получите стрийминг и офлайн съхраняване на музика, неограничено прехвърляне на песни, радио и какво ли още не. Но ще е достатъчно ли това, за да бъде победен Spotify със своите 60 милиона потребители, 75% от които ползват безплатната услуга?

Apple Music разбира се също има безплатен вариант – той ви предоставя възможността да слушате Beats 1 радио и още няколко други подбрани станции, като ще можете да пропускате песен само ограничен брой пъти. Лошото е, че няма да имате достъп до цялата библиотека от музика. Хубавото обаче е, че Apple Music ще бъде налична и за Android, както споменахме вчера.

Днес обаче разбираме още за първите стъпки на компанията в разработването на Android приложения – тези от вас, които ползват Android смартфон, няма да могат да се възползват от безплатната опция на Apple Music. Точто така,  сваляйки приложението вие ще можете да изберете дали да се абонирате за платения вариант, или да не правите нищо.

Приложението Apple Music за Android ще бъде налично по-късно тази година, но няма да предлага безплатен стрийминг на музика. Чисто и просто или сваляте приложението и си плащате ежемесечно, или просто не го ползвате. Това е. Какво мислите вие по този въпрос? Чакате ли Apple Music за Android и бихте ли се абонирали за услугата?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS