Ако смятате да си купувате нов смартфон тази година, може би не е лошо да изчакате, докато се появят първите устройства с новия процесор на Qualcomm – Snapdragon 835.

Наследникът на мощния Snapdragon 821, който да припомним се използва в добри телефони като Google Pixel, ASUS ZenFone 3 Deluxe, OnePlus 3T и Xiaomi Mi Mix, е проектиран така, че да зарадва потребителите с много по-дълготрайна батерия, както и с Quick Charge 4, което позволява пет часа работа с устройството само след петминутно зареждане.

Ще изразходва 40 процента по-малко енергия от предишното поколение чипове и ще подобри работата на смартфона с до 27 процента. Всичко това ще бъде изпълнено едновременно с 30-процентното намаляване на размера на чипа.

Колкото до виртуалната реалност, 835, който е комбинация от Qualcomm Kryo 280 CPU, Adreno 540 GPU и Hexagon DSP, се очаква да бъде с 25% по-бързи 3D графики и 60 пъти по-цветни в сравнение с Snapdragon 820.

Компанията споделя също, че по-бързият процесор ще улесни използването на VR очилата и освен това ще принесе за по-добър и завладяващ звук.

Освен това, новият процесор е оптимизиран за по-добра стабилизация на 4K видеата и авто-фокус за снимки, освен това самите изображения ще са по-добри – по-резки с по-малко шум и ще бъдат с по-голям динамичен обхват.

Също така процесорът е с нов Snapdragon X16 LTE модем, който позволява 10 пъти по-бързи изтегляния от първо поколение 4G LTE устройствата.

По-малкият размер на чипа ще позволи на редица производители да сложат по-големи батерии в бъдещите си устройства. Ще могат да ги направят и малко по-тънки. Все още не е ясно кои телефони ще получат мечтания 835, но със сигурност изглежда 2017 ще си заслужи чакането, като погледнем през очите на смартфон маниаци.