ios 9 quick access

Световната конференция за разработчиците (Worldwide Developers Conference) на Apple ще започне на 8 юни и ще продължи до 12. На нея ще бъдат показани следващите версии на iOS и OS X, но това не означава, че онлайн вече няма концепции на новата версия на мобилната операционна система на американците. Във видеото по-долу ще видите една такава, дело на Саймън Рам от CenceptsiPhone, представяща Quick Access.

Quick Access е функция, която ще спестява доста време на потребителите –  с нея те ще имат достъп до известия, пропуснати повиквания и напомняния директно от заключения екран на своя iPhone. Нотификации за съобщения, нов имейл или от Game Center (вероятно могат да се добавят или премахват различни приложения) ще излизат на локскрийна.

ios 9 concept

ios 9 concept

При ново съобщение с плъзгане настрани ще се влиза директно в самото приложение и съобщенията с този човек. При пропуснато повикване, по същия начин, ще излезе опция за изпращане на съобщение или директно набиране на номера. Може да сложите при заключен екран да ви излиза списък от Riminders, чрез избирането на опцията Pin on Lockscreen, и да отбелязвате коя от задачите сте изпълнили.

Идеята за Quick Access е доста добра и може да бъде много полезна при определени приложения, въпреки че и сега с плъзгане на известието за пропуснато обаждане започвате да избирате номера, а по същия начин можете да влезете във всяко приложение, от което имате нотификации. Харесва ли ви тази концепция и бихте ли искали да я видите реализирана в iOS 9?

Ето и самото видео:

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS