Явно краят на HTC телефоните с логото на Beats Audio наближава. След като преди време се заговори за подобно развитие на връзката между двата гиганта, то днес вече всичко се разбули и се оказа, че  Beats Electronics, компанията зад Beats Audio и Beats By Dre, е откупила останалия 25% дял от тайванците.

Това е сделка за скромните 265 мил. долара, но HTC може и да се нуждае от тези пари, след като в последно време се говори как компанията потъва. След като HTC притежаваше цели 50.1% от Beats Electronics, тя се възползваше максимално от това и прилагаше добри маркетингови похвати, за да продава повече своите телефони, които предлагаха уникален звук благодарение именно на тази технология.

Сега, след като Beats се развива доста бързо, излиза, че HTC идва малко в тежест и това е довело до въпросния развой на събитията. HTC описа Beats като “важен партньор” и дали отделянето му ще срине още повече акциите на телефонния гигант –  остава да разберем. Сделката трябва да бъде тотално приключена до края на годината.

 

 

Източник