Снимка: Slater Moore Photography

Ето нещо, което не се вижда всеки ден — две женски и две бебета косатки разкъсват и изяждат жива акула. Видеото, което можете да гледате по-долу, е дело на пилотът на дрон Slater Moore и бе ъплоуднато във неговия Facebook профил Slater Moore Photography.

Докато Муур бил на посещение в Монтерей, където се организират наблюдения на косатки, той и спътниците му забелязали група делфиноподобни, които се похапвали нещо. Муур веднага запалил дрона и се приближил с него, за да разбере какво точно яде семейството. Оказало се не много голяма акула, която на всичкото отгоре била все още жива.

Учените знаят много добре, че косатките се хранят с акули (освен обичайните риби и сепии), но да видиш как дива косатка се храни е особено рядко явление. За това и то удивлява толкова както фотографите, така и морските биолози. Рядко е, защото тези бозайници могат дълго да задържат дъха си и обикновено ловят плячка дълбоко под окенското дъно.

Картинката със сигурност не би била приятна за някои, но нека не забравяме, че това е нещо обичайно. Така че вижте как действа майката природа.