kobe-bryant

Ако си звезда в НБА и се радваш на популярност, която далеч надминава границите на САЩ, то шансът ти да притежаваш iWatch преди официалната му премиера нараства драстично. Питайте Коби Брайънт – легендарният баскетболист на Лос Анджелис Лейкърс е сред няколкото професионални атлети, които вече тестват дългоочаквания умен часовник на Apple.

Информацията за това се потвърждава и от факта, че Брайънт е бил забелязан в офиса на Apple в Купертино преди месец, като целта на посещението му е била среща с шефа на дизайнерския отдел на компанията. В избора на Apple няма нищо странно – финансовата библия Forbes поставя Коби Брайънт в Топ 5 на най-високоплатените спортисти в света, а подобна позиция се печели само с много и успешни рекламни договори.

Звездата на Лейкърс се спряга и за евентуалното рекламно лице на iWatch, след като умният часовник се появи на пазара (според последните слухове това би трябвало да се случи до края на годината). Брайънт би бил перфектен посланик на устройството не само в Щатите и Европа, но и на необятния азиатски пазар, където той се радва на огромна фенска маса. Освен това Коби отдавна работи с Nike, а според слуховете спортният бранд е един от партньорите на Apple в разработването на iWatch.

iWatch-concept-Maps-Martin-Hajek-003-820x420

Въпреки че Apple все още не са обявили нищо официално, iWatch се очаква на пазара през октомври, като според последните информации часовникът ще се предлага в няколко варианта, ще има извит дисплей и над 10 сензора.