samsung_galaxy_alpha

Слуховете около Samsung Galaxy Alpha започват да зачестяват. Наскоро видяхме първите качествени снимки на устройството, които показаха как ще изглежда, а нова информация разкрива въпросителните около характеристиките му.

Според източника от премиерата на Galaxy Alpha ни делят десетина дни, тъй като тя трябва да се случи на 13 август. Устройството ще има 4.7-инчов Super AMOLED дисплей, чиято резолюция ще бъде едва 720p. Основната камера на смартфона ще е 12-мегапикселова, а камерата за видео разговори ще има сензор с резолюция от 2 мегапиксела. Galaxy Alpha ще използва nano-sim слот по подобие на Apple iPhone и за разлика от повечето други смартфони на компанията. Също така устройството няма да има MicroSD слот, като потребителите ще разчитат на вградената 32 GB памет за съхранение на данни.

Всъщност липсата на MicroSD слот и сравнително ниската резолюция на дисплея са може би единствените слаби страни на новия смартфон. Според информацията Galaxy Alpha ще използва Exynos 5433, най-новия чип на Samsung, чиято изчислителна мощ задминава дори Qualcomm Snapdragon 805 (да не говорим за 801).

Източникът добавя, че дизайнът на Galaxy Alpha не е напълно изтекъл, което може да бъде разтълкувано, че снимките, които видяхме, показват ранен прототип, който се различава от финалното устройство. Каква точно е истината ще разберем след около 2 седмици.