Huawei ще представят своя нов флагман P9 на специално събитие на 6 април. А сега, две седмици преди това, вече имаме характеристиките не само на този смартфон, ами и на очакваните компаньони Huawei P9 Max и P9 Lite.

Спецификациите на устройствата изтекоха, случайно или не, в онлайн магазина Oppomart, където освен характеристиките им, виждаме и тяхната цена.

Таблица: Android Authority
Таблица: Android Authority

Както се вижда, Huawei P9 ще бъде базовият модел на китайците за тази година – 5.2-инчов дисплей, стандартните вече 3GB RAM, процесор Hisilicon Kirin 950 и цена от 499 долара. Huawei P9 Max е така да се каже надута версия на обикновения модел – с 6.2-инчов дисплей и резолюция от 2560 х 1440, цели 4GB RAM и 64 GB вградена памет. Процесорът също е по-бърз, с чип Kirin 955. Неговата цена ще бъде 600 долара.

Ако се замисляте за Huawei P9 Lite, това също не изглежда лошо устройство – на цена от 299 долара ще получите смартфон с 5-инчов дисплей и Full HD резолюция, процесор Qualcomm Snapdragon 650, 2 GB RAM и 16 GB вградена памет. Батерията е малко по-малка от тази на другите два модела – 2500 mAh. И трите модела Huawei P9 тази година включват 5-мегапикселова предна камера и 12-мегапикселова двойна такава за основна – с лазерен автофокус и оптична стабилизация.

Е, какво ще кажете? Заслужават ли си по този начин представени новите устройства от Huawei? Имайте предвид, че не всичко може да е в този си вид когато джаджите бъдат представени официално на 6 април.