BlackBerry се очаква да представят следващия си смартфон днес, на 4 януари. Това обаче не попречи на анонимни източници да споделят изтекли рендери на дизайна в китайската микроблогинг мрежа Weibo. Те се появиха рано сутринта и бяха на свой ред споделени от GSM Arena.

На снимките се вижда, че смартфонът BlackBerry DTEK70 (познат още като Mercury) отново разчита на хардуерна клавиатура. Освен това имаме и голяма основна камера, и черен цвят. Възможно е Mercury обаче да се появи и в други цветове.

Очаква се BlackBerry DTEK70 да дойде с 4.2-инчов дисплей, процесор Snapdragon 625 и 3GB RAM, в компанията на 32GB вградена памет. Батерията, поне според информацията във Weibo, трябва да е с капацитет 3400 mAh.

Датата 4 януари, посочена по-горе като премиерна такава за новото BlackBerry устройство, бе спомената в поста от Weibo, така че е възможно и да не е сигурна. Все пак ще очакваме още информация.

Какво мислите за BlackBerry DTEK70 от тези рендери? Ще си заслужава ли смартфона? Бихте ли си го купили, макар и за него все още да няма цена?

blackberry-dtek70-mercury-render-leak-2