Новите смартфони от Google не са водоустойчви. Със своят IP53 сертификат, те могат да издържат само на леко напръскване, но не и на потапяне във вода. Защо обаче толкова висок клас смартфон няма и по-висок сертификат за водоустойчивос? Според Дейвид Пиърс от WIRED, то е защото Google не са имали време.

Пиърс е разговарял с Google относно Pixel телефоните и когато е станало въпрос за водоустойчивостта, те са му отговорили просто “Не ни остана време”. Изглежда първоначалните планове на компанията за телефона са били захвърлени в края на 2015 и те са имали само малко повече от 9 месеца да направят изцяло ново устройство. Говорим за цялата работа по него — от дизайн до представяне.

Всичко това звучи много интересно, защото на фона на този флагман имаме други флагмани като iPhone 7 и Samsung Galaxy S7, които са напълно водоустойчиви. Сега обаче идва и въпросът към вас, потребителите — да поздравим Google за добрата работа по смартфона при толкова кратък срок за работа, или да ги оплюем за това, че не са успели да направят Pixel водоустойчив?

1 коментар

  1. Да ги оплюем за това, че се опитват да ни продават HTC маскирано зад бранда Pixel.

Comments are closed.