С навлизането на виртуалната и аугментираната реалности в сферата на забавлението, няма как да не се замислим дали тя няма да стане част и от нашето ежедневие. Всъщност малко вероятно е това да не се случи и с напредването на технологиите бихме могли само да спекулираме как би изглеждало бъдещето.

Едно обаче е ясно – в последните десетилетия се превръщаме във все по-големи консуматори и това не изглежда да се промени. Така че представете си как би изглеждало близкото бъдеще, което би комбинирало консуматорството с технологиите (конкретно аугментираната реалност), социалните мрежи, игрите и всичко останало. Аз лично си представям нещо като филма „They Live“ на Джон Карпентър, само че с много по-явни послания. Или поне авторът на по-горното видео изглежда си представя нещо подобно. Това е Кейчи Мацуда, който е снимал късометражен филм за бъдещето на виртуалната реалност и мястото на потребителя в него (вижте го по-горе).

"They Live", dir. by John Carpenter / Alive Films, Larry Franco Productions
„They Live“, dir. by John Carpenter / Alive Films, Larry Franco Productions

Не знам какво точно иска да постигне Мацуда със своето видео, но съм сигурен, че той иска поне веднъж да погледнем света с истинските си очи, а не през дисплея на смартфона. Какво ще кажете?