g2 mini

g2 mini

Миналата седмица LG обяви, че пуска в продажба G2 Mini в Европа, Азиа, Африка, Близкия Изток, Латинска Америка и Общността на независимите държави (ОНД), но тогава компанията не даде информация за това на каква цена ще бъде смартфонът.

Сега устройството може да бъде закупено от редица търговци в Европа на цена от 350 евро. LG G2 Mini има няколко версии – 3G с четириядрен процесор на Qualcomm с тактова честота от 1.2Ghz, която ще се предлага в Европа и 4G LTE с 1.7GHz Snapdragon процесор. Това са основните разлики между различните модели.

G2 Mini е с 4.7-инчов qHD дисплей с резолюция от 960 x 540 пиксела, 1GB RAM и 8GB вградена памет. Смартфонът е със слот за microSD карта, 8-мегапикселова задна камера за европейската версия и 13-мегапикселова за Латинска Америка. И при двата варианта предната камера е 1.3 мегапиксела.

LG G2 Mini идва с операционна система Android 4.4 KitKat и функцията Knock Code, като също има опция да избирате между версия с поддръжка на една или две SIM карти. Смартфонът се предлага в четири цвята – червен, златист, бял и черен.