Според Ричард Уиндзор, който следи развитието на Google, Project Ara е поредната “финансова черна дупка” на компанията. Мотивите, които той изтъква, са постоянното отлагане на прототипа. Google наскоро обяви, че експерименталния проект за модулен смартфон се отлага за следващата година, когато ще продължат разработките. Първоначално се смяташе, че ще видим първата тестова бройка на изложение тази година, но Google не успя да оправдае очакванията на потребителите.

В голям период от време Google не споделяше подробности около проекта, като от месец май до август в официалния Twitter канал нямаше никакви известия за активност. Едва на 12 август, 2 дни след преструктурирането и създаването на Alphabet, Project Ara отново започнаха да споделят от своя профил. В него бе потвърдена и информацията, че може да очакваме първите тестови бройки през следващата година.

Инженерите също така споделиха, че са обединили основните модули в един, така че да се спести място. Това вероятно означава, че Project Ara ще има и по-различен външен вид от изображенията, които сме виждали досега. Очакваме повече информация скоро.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS