Apple-iPhone-6-Picture-10

Следващият iPhone вероятно ще бъде с Force Touch дисплей, подобен на този, използван за умния часовник Apple Watch, съобщава The Wall Street Journal.

Такъв тип екран ще предлага доста повече възможности за разработиците, позволявайки им да добяват допълнителни менюта или опции, които да бъдат достъпни за потребителите след по-силно натискане на дисплея. Това се различава от стандартното докосване и задържане на пръста, където не се отчита силата на действието.

The Wall Street Journal също така цитира неназовани източници, които твърдят, че Apple може да добави и още един цвят към тазгодишните си модели от линията, в допълнение към сегашните сиво, сребристо и златисто. За големината и резолюцията на екрана се казва, че ще останат същите.

Характерно за Apple е, че запазва дизайна при S версиите, но подобрява хардуера и софтуера на устройствата. Обикновено при тези модели има подобрения и в камерата, но The Wall Street Journal не дава никаква информация по този въпрос. Очаква се iPhone 6s и 6s Plus да бъдат обявени през септемрви.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS