windows 10

Windows 10 ще бъде наличен като ъпдейт на 29 юли, но не всички ще получат новата версия на операционната система на тази дата. Днес Microsoft заяви, че актуализацията ще бъде пускана поетапно „с постепенно увеличаване“ на регионите в зависимост от това какви са отзивите от потребителите.

Изглежда софтуерният гигант не иска да прибързва преди да е сигурно, че Windows 10 работи плавно и няма никакви сериозни бъгове. Тези, които са част от програмата Windows Insider, в момента тестващи операционната система, ще получат ъпдейта на 29 юли. След това хората, преминали през процеса за резервация на Windows 10, също ще започнат да получат известия за актуализация. Когато това се случи, софтуерът ще бъде изтеглен на техните компютри преди да им се предостави възможността за ъпдейт.

Microsoft не даде информация за това колко време очаква да продължи достигането на Windows 10 до всички. Компанията каза, че голяма част от системите, работещи с Windows 7 и 8, са напълно съвместими с Windows 10. Производителте също скоро ще получат новата версия, за да мога да започнат да я използват в новите си устройства, а за търговците ще има отделна версия, която да им помогне да ъпдейтнат отговарящите на изискванията устройства, купени с Windows 8.1.

Windows 10 Pro също ще е налична от 29 юли, но Windows 10 Enterprise и Windows 10 Education ще бъдат пуснати на 1 август.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS