windows

В края на март Microsoft обяви, че Windows 10 ще бъде пуснат като безплатен ъпдейт дори за пиратските копия на операционната система. „Ние ще ъпгрейднеме всички квалифицирани компютри, с оригинален или не Windows, до Windows 10″, заяви Тери Майерсън, вицепрезидент на отдел „Операционни системи“ в Microsoft. Оказва се, че софтуерният гигант е променил решението си и така тези, които не са купили оригиналното копие на софтуера, няма да получат Windows 10.

В петък Тери Майерсън написа, че Microsoft ще предложи „много атрактивни“ оферти за тези, искащи да ъпгрейднат от пиратски Windows, но те няма да са безплатни. „Нашият безплатен ъпгрейд до Windows 10 няма да важи за устройствата с неоригинален Windows. В допълнение, в партньорство с нашите уважавани производители, ние планираме много атрактивни предложения за ъпдейт до Windows 10 за техните потребители.“, написа Майерсън.

Причината за тази промяна е, че устройствата с пиратски Windows са изложени на по-голям риск от вируси, кражба на лични данни и проблеми при работа. Те не са поддържани официално от Microsoft или някой партньор, който може да гарантира сигурността им.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS