Както разбрахме от втората част на Master Plan идеята на Илон Мъск относно бъдещето на Tesla Motors, компанията смята в някакъв момент да започне да произвежда и сервизни машини като бусове, камиони и дори автобуси. Разбира се, всички те ще бъдат електрически, но кога ще ги видим? След като вчера Tesla представиха финансовите си резултати за втората четвърт на 2016 година, Илон Мъск се обърна към инвеститорите с повече информация.

Според официалната информация към инвеститорите на компанията, Tesla Motors ще са готови да покажат прототипи на електрически бус и камион още около средата на 2017 година. Това звучи прекалено скоро, при все че до преди 2 седмици не бяхме чували за подобни планове. Въпреки това, при представянето на Model 3 миналата година, показаните бройки също бяха прототипи. Бусът ще използва архитектурата на сегашния Tesla Model X.

Идеята на Мъск е по-нататък във времето да бъде произведен и още един високопроходим автомобил, подобен на Model X – спекулираното име е Model Y. За него компанията очаква да има между 500 000 и един милион поръчки на година.