Снимка: Tesla

Tesla обявиха в Twitter вчера, че са се включили във възтановяването на Пуерто Рико след щетите, които островът понесе от урагана Мария. В края на септември хиляди жители на южноамериканската държава останаха без ток. Щетите са над 90 милиона долара.

Макар договорът (струващ 300 милиона долара) за изграждането на нова електрическа мрежа в Пуерто Рико да бе спечелен от Whitefish Energy — малка фирма от град Монтана, САЩ — Tesla също се включват, след като в началото на октомври Илон Мъск обеща в Twitter, че ще помогне.

От туита личи, че явно Tesla са преговаряли с губернатора на Пуерто Рико, Рикардо Росейо (Ricardo Rossello). В началото на месеца той отговори на предложението на Мъск просто с „Нека поговорим.“

Важно е да се отбележи също така, че Tesla изграждат соларна електрическа мрежа за детска болница в Пуерто Рико. Проектът включва соларни панели и Powerpack батерии за съхранение на енергия.

Главният изпълнителен директор на Tesla направи и лично дарение в размер на 250 000 долара за подпомагане на Пуерто Рико след разрушителните събития от септември.