Ако вече сте започнали да се чудите дали да си купите новото предложение от Microsoft в лицето на Surface 3, може би ще ви е интересно да разберете какви са разликите между него и предшественика му, малко по-големия Surface Pro 3. Разликата между двата очевидно е в спецификациите, но изглежда не само там.

Разгледайте подробнaта съпоставка на параметрите на двата таблета и забележете сравнително голямата разлика. Имайки предвид, че единият се продава на цени от 499 долара (Surface 3), а другият съответно за около 799, може би трябва сериозно да се замислите.

И двата Surface таблета са с пропорции 3:2. Разликата в резолюциите на екраните им не е чак толкова голяма, взимайки предвид големината им, но това можем да пренебрегнем. Главната разлика е в процесора – Pro моделът идва с четвърто поколение такъв, като имате избор между i3, i5 или величествения i7. От другата страна, Surface 3 идва с малко по-слабия Intel Atom. RAM паметта също може да се вземе предвид – 2 или 4GB при Surface 3, срещу 4 или 8GB при Pro версията. Също така 3 се зарежда през microUSB, докато Surface Pro 3 има обособен за това порт. И последно – вътрешнта памет. Огромна разлика между двата модела. Всичко останало е сравнително еднакво.

Както изглежда, може да се каже, че Surface Pro 3 е големият брат на новото попълнение в семейството на Microsoft и в крайна сметка излиза, че си зависи изцяло от предпочитанието ви кой от двата да си вземете. Разликите са съществени, но пък доколко биха повлияли силно на производителността, може да се каже само след едно обстойно ревю.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS