Снимка: Twitter

Не само трейлърът за „Междузвездни войни: Епизод VII“ (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens) беше показан на конференцията миналата седмица. Сега вече спокойно можем да споделим новините около предстоящия самостоятелен филм „Rogue One“. Както се разбра, идеята му ще бъде далеч от битките със светлинни мечове и зли ситски лордове.

Според официален туит от Star Wars, ще става въпрос за борбата на няколко смели бунтовници да откраднат плановете за Звездата на смъртта. Вече знаете, че режисьорът на „Годзила“ (Godzilla, 2014) Гарет Едуърдс, ще застане на режисьорското място и тук. Това може би ще се окаже един добър ход, поради по-милитаристичната насоченост на продукцията, все пак и „Годзила“ беше заснет едва ли не от погледа на войник.

Въпросът е дали ще става въпрос за същите тези „ботанци“, които са умрели за плановете на Звездата на смъртта в „Завръщането на джедайте“? По-скоро не. Доколкото се разбра, филмът ще се развива във времето преди „Епизод IV – Нова надежда“ и след „Епизод III – Отмъщението на ситите“. Фелисити Джоунс ще играе бунтовник и очевидно ще е част от едни от най-първите бунтовници, спомогнали за началото на опълчението. През този период джедаи практически няма, така че ще има само войници. Можете да видите и снимка на малко концептуални карнити, благодарение на Comic Book Resources:

Според говорителите на конференцията за „Междузвездни войни“ миналата седмица, „Rogue One“ е вдъхновен от класическите военни филми, а именно „Спасяването на редник Райън“ (Saving Private Ryan), „Блек Хоук“ (Black Hawk Down) и „Враг номер едно“ (Zero Dark Thirty). Това означава ли, че трябва да очакваме мощни военни действия, екшън и драма? Определено ще е нещо встрани от класическите филми „Междузвездни войни“.

В началото на статията пък виждате официалното лого за „Rogue One“. Снимката е от конференцията. И само ще споменем – снимките по филма започват това лято, а премиерата е на 16 декември 2016 г.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS