spotify-generic

Spotify вече не е само музикална услуга. На събитие в Ню Йорк днес компанията обяви плановете си за предоставяне на префектното съдържание с нова версия на Spotify. Главният изпълнителен директор Даниел Ек каза, че компанията му предприема „голям скок напред“, който „е извън традиционните формати“.

В Spotify Now ще намерите различни плейлисти, подходящи за всяка една част от деня ви. Компанията твърди, че там ще са подбраните точни песни, а препоръчваната музика ще се адаптира с времето на база вашия вкус и настроение. Това, което ще превърне Spotify в нещо повече от музикално приложение е предлагането на видеа (новини или забавни клипове) и подкастове. Партньорите на компанията, осигуряващи разнообразно съдържание са ABC, Adult Swim, BBC, Comedy Central, E!, ESPN, Fusion, Maker Studios, MTV, NBC, RadioLab, Slate, TED, TWiT, Vice News, WNYC. В новата секцията Shows ще може да избирате между аудио и видео стрийминг, отново с различни листи, според вашите предпочитания.

Spotify Running е една от големите изненади. Тази функция е за спортуващите, при която Spotify ще използва историята ви от слушани песни, за да намери перфектния саундтрак, докато тичате. Това не е всичко. Приложението ще използва хардуера от смартфона ви, като акселерометъра и други, за да установи темпото ви и да пусне музика, която е подходяща за моментното ви състояние. Целта е трениращият да бъде мотивиран по време на цялата тренировка. Има и още. Spotify дори е създала шест собствени музикални парчета с Running Originals, дело от най-добрите DJ-и и композитори. Те ще са налични при пускането на новата версия на приложението. Ще има и ексклузивно съдържание на музика и подкастове.

В приложението Spotify потребителите с iPhone в САЩ, Великобритания, Германия и Швеция ще намерят Now още от днес. От компанията казват, че услугата ще е налична за още пазари в близко бъдеще. Spotify Runnig, също от днес, пък ще бъде пусната за потребителите в цял свят.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS